Vine, vine primavara,
Se asterne-n toata tara.
Floricele pe campii,
Hai sa le-adunam, copii
O data cu venirea primaverii in gradini apar salata verde, ceapa verde si ridichile. Sa sarbatorim venirea primaverii cu o supa delicioasa de salata verde!
Ingrediente pentru 4 portii:
-2 bucati mari de salata verde (pot fi si 3 bucati mai mici)
-1 legatura mare de marar verde
-2 catei de usturoi. Vara se poate folosi si 1 bucata de usturoi verde cu tot cu frunze
-zeama de la 1 lamaie, sare iodata
–smantana de caju sau din comert
daca folositi smantana din comert adaugati putina zeama de lamaie pentru a o acri
Pentru smantana din caju se folosesc:
-70 g de nuci caju , care se lasa peste noapte la inmuiat in apa rece, in frigider
-1-2 linguri zeama lamaie
-110 ml apa proaspata
Se arunca apa in care au stat nucile caju si restul ingredientelor se paseaza la blender pina devin o crema fina.
Pentru ingroseala:
1 lingura cu virf faina alba si 2 linguri de ulei de canola, masline sau floarea soarelui, lapte de soia neindulcit, aproximativ 150 -200 ml
Mod de preparare:
1.Salata verde se spala in mai multe ape, frunza cu frunza pentru a o curata de eventualele impuritati. Se taie cu cutitul in dimensiuni de 2-3 cm
2.Intr -o oala se pun la fiert, aproximativ 2 l de apa cu sare. Cind fierbe apa, adaugam salata si o lasam sa fiarba la foc mic pina se inmoaie. Tot acum adaugam si usturoiul taiat felii.
3.Apoi adaugam apoi mararul si ingroseala facuta din faina, ulei si laptele de soia neindulcit, rece. Se mai lasa la fiert 10 minute, apoi se ia de pe foc.
4.Dupa ce se raceste putin se mai adauga sare si sucul de lamaie, dupa gust.
Se poate servi ca atare sau cu smantana din caju, sau smantana vegetala din comert.