Mancare de fasole scazuta varianta 2 (reteta de familie)

Mancare de fasole scazuta varianta 2 (reteta de familie)

MANCARE DE FASOLE VERDE SCAZUTA

Reteta de familie

Ingrediente ptr 2 portii

-500 g fasole verde proaspata sau congelata

-1 ceapa mica, taiata marunt

-2 morcovi de marime medie, taiati cubulete

-1 radacina patrunjel, 1 radacina pastirnac, 1/2 telina medie, taiate cubulete

-1 ardei rosu de dimensiune medie, taiat cubulete

-2-3 linguri ulei de floarea soarelui, canola sau masline

-1lingura faina alba( ptr ingroseala).ingroseala este optionala

-200 ml passata de pomodoro ( o pasta de rosii italieneasca), sau bulion,sau suc de rosii, sau 2 rosii medi taiate cubulete

-1 legatura de patrunjel sa telina( frunze)

-sare, piper

Mod de preparare:

1.Se taie capetele de la pastaii de fasole verde proaspata.Cea congelata , este deja pregatita in acest sens.

2.Fasolea verde proaspata se opareste cu apa clocotita. Cea congelata nu necesita oparire, se spala doar in apa rece.

3.Intr-o cratita se pun 2 linguri de ulei in care se calesc legumele, circa 5 minute.Peste legumele calite se toarna 1cana de apa, calduta.Se lasa sa fiarba impreuna aproximativ 10 minute.

4.Se adauga fasolea , se amesteca cu legumele si se sareaza.Se mai adauga apa calduta, pina la nivelul compozitiei.Se lasa sa fiarba impreuna aproximativ  1/2 ore, pina sint fierte toate legumele, respectiv si fasolea.Se adauga apoi passata de rosii.Se mai fierb impreuna aprox 5 minute.

5.Se face optional   o ingroseala din 1 lingura faina alba, 1 lingurita boia de ardei dulce, 100 ml apa rece.Se adauga peste mincarea de fasole, se lasa sa dea in clocot citeva minute.

6.Se ia de pe foc, se adauga verdeturile taiate marunt si piperul, 1/2 lingurita.Se acopera cu un capac pina se inmoaie putin verdeata.

Se poate servi ca atare sau cu smintina din caju( facuta din 40 g nuci de caju),sau smintina vegetala.

Este o garnitura foarte gustoasa ptr chiftelutele falafel sau crenvusti vegetali.

Sursa- mami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *