Cele mai delicioase fursecuri cu nuca – din numai 5 ingrediente

Cele mai delicioase fursecuri cu nuca – din numai 5 ingrediente

Pe cât de simplu de făcut pe atât de delicioase.
Aceste cornulețe sau fursecuri, cum vreți să le ziceti, se topesc în gură.

Ingrediente pentru aprox 25 fursecuri :

Vă recomand să dublați rețeta 🙂

1 cană de masură are 200 ml
1/4 cană de masură are 50 ml

  • 226 g margarină vegană (diverse mărci disponibile la plafaruri, cum ar fi “Rapunzel”)
  • 1/4 cană de măsura zahăr brun pudră
  • 1 lgț esență naturală de vanilie
  • 2 căni de măsura făină albă
  • 1 cană nuci pecan, nuci romanesti sau migdale tocate mărisor (prefer nucile pecan în această rețetă)

Această rețetă nu e recomandată pentru consumul zilnic! Recomandată ocazional pentru delectarea papilelor gustative și impresionat musafirii! 🙂

Aparatura si ustensile necesare:

  • 1 bol mare
  • 1 spatulă de silicon sau lingură lemn
  • hârtie de copt

Preparare:


1. Margarina la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul pudrp folosind o lingură de silicon sau de lemn.

2. Se adaugă esența de vanilie și se omogenizează. Se adaugă dintr-o data toată faina și se omogenizează. Combinați cu nucile.

3. Preincălziți cuptorul la 180 grade C.

Între timp formați fursecurile sub forma unor cornulete cât jumatate de deget.
Aranjați-le în tava de copt în care ați pus hartie de copt.

4. Coaceți-le la 180 grade C, pe raftul din mijloc al cuptorului, timp de 26 de min. Aveți grijă să nu le ardeți. Sunt gata când au început să devină ușor maronii pe margine.

5. Cât sunt încă calde tăvaliți-le în pudra de zahăr.

Delicioase!

Timp de preparare:

10 min + coptul 24 min

Sursa de inspiratie: multumiri lui Estelle de la Animal Place 🙂


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *