Nachos cu salsa proaspata de rosii (cu diverse sosuri, in stil americano-mexican)

Nachos cu salsa proaspata de rosii (cu diverse sosuri, in stil americano-mexican)

Rezultatul final 
(lipseste smantana de caju)
Ingredientele 
(lipseste smantana de caju)
Pasii

Nachos e un fel de mancare mexicano-american ce consta in triunghiuri de porumb tortilla servite cu sosuri si topping.
Printre toppinguri trebuie sa se numere neaparat boabele de fasole (un ingredient nelipsit in bucataria mexicana), salsa de rosii, ceapa tocata marunt, preferabil avocado sau guacamole, zeama de lime si coriandru proaspat tocat.
Pentru a nu fi uscate se adauga sosuri din plin, in aceasta reteta vom folosi smantana vegetala din caju, dar daca doriti puteti adauga orice alte sosuri de inspiratie mexicana, important e sa folositi unul sau mai multe sosuri (de exemplu: vegan cashewless queso, vegan cashew cheese).

Nachos sunt delicioase si satioase si pot fi servite fie ca aperitiv sau ca fel de mancare principal.

Ingrediente pt 2 portii:

– chipsuri tortilla din porumb pentru 2 portii (150g)
– 1 avocado taiat cubulete
– 1 mana rosii cherry dulci taiate cubulete fooooooarte marunte
– 1/2 ceapa tocata marunt
– 1 usturoi zdrobit
– cateva fire coriandru tocat (daca nu-l gasiti sau nu va place il puteti inlocui cu patrunjel),
– 1 lingurita zeama proaspata de lime
– cateva frunze de salata taiate fasii marunte
– optional 1 ardei verde iute taiat marunt
– optional 1 lingura cascaval vegetal din comert ras (de la Violife)

frijoles refritos (se gasesc gata preparate la conserva in marile supermarketuri la sectiunea de mancaruri exotice 🙂 ) sau le puteti prepara in casa dupa aceasta reteta (va trebuie fasole boabe, ulei si condimente)

– 6 linguri smantana de caju preparata dupa aceasta reteta (va trebuie caju hidratat 4 ore, zeama de lamaie si putina apa)

Preparare:

1. Taiati toate legumele.

Preparati guacamole din avocado amestecand avocado, 3 linguri rosii, zeama de la 1/2 lime, 1 lingurita ceapa, 1 usturoi zdrobit si sare dupa gust.

Preparati salsa de rosii amestecand rosiile taiate foarte marunt cu 1 lingurita ceapa si sare dupa gust.

Preparati smantana de caju.

2. Aranjati chipsurile tortilla in vasul in care doriti sa serviti preparatul. Optional puteti incalzi aceste chipsuri.

Adaugati deasupra in straturi:

  • frijoles refritos, 
  • ceapa tocata, 
  • salsa de rosii, 
  • guacamole din avocado 

3. Decorati cu

  • zeama de lime, 
  • smantana de caju din belsug,
  • ardei verde iute tocat marunt,
  • coriandru tocat.

4. Serviti imediat

Surse de inspiratie: Peta, Minimalist Baker si cateva restaurante cu specific mexican

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *