Supa crema raw de rosii si dovlecel

Supa crema raw de rosii si dovlecel

O supa delicioasa vara si toamna, preparata cu rosii proaspete de gradina.

Ingrediente pentru 2 portii :

– 1 dovlecel mititel (cat 1 vanata)
– 5 rosii medii
– 1 ardei mic
– 1/2 ceapa
– 1 catel usturoi aromat
– 1 lingura ulei de masline
– sare iodata
– piper proaspat maicnat

– daca rosiile nu sunt foarte dulci, sau supa finala vi se pare prea acra adaugati o lingurita sirop de agave sau zahar brun

Aparatura si ustensile necesare:


Blender

Preparare:

1) Taiati legumele cubulete si pasati-le la blender. Nu e nevoie sa le decojiti.

2) Adaugati uleiul. Sarati si piperati dupa gust.

3) Puneti supa pe foc si incalziti-o cat considerati, in general e nevoie de 2 – 5 minute.
Uneori o las sa dea 1 – 2 clocote alteori nu, depinde cum am chef.
Daca doriti sa fie supa cruda incalziti-o pana la maxim 40 grade.

3) Se serveste cu paine integrala sau crutoane. Eu prefer sa o mananc asa, simpla.

Timp de preparare:

10 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa de ingrediente si de unde le puteti procura aici

Costuri :

27.09.2015

1 kil rosii dulci de gradina = 5 lei, folosim rosii in valoare de 3 lei
1 dovlecel = 2 lei
ceapa, usturoi, ardei = 1 leu
ulei, sare, piper = 1 leu
Total: 7 lei pentru 2 portii, nu-i rau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *