O supa delicioasa vara si toamna, preparata cu rosii proaspete de gradina.
Ingrediente pentru 2 portii :
– 1 dovlecel mititel (cat 1 vanata)
– 5 rosii medii
– 1 ardei mic
– 1/2 ceapa
– 1 catel usturoi aromat
– 1 lingura ulei de masline
– sare iodata
– piper proaspat maicnat
– daca rosiile nu sunt foarte dulci, sau supa finala vi se pare prea acra adaugati o lingurita sirop de agave sau zahar brun
Aparatura si ustensile necesare:
Blender
Preparare:
1) Taiati legumele cubulete si pasati-le la blender. Nu e nevoie sa le decojiti.
2) Adaugati uleiul. Sarati si piperati dupa gust.
3) Puneti supa pe foc si incalziti-o cat considerati, in general e nevoie de 2 – 5 minute.
Uneori o las sa dea 1 – 2 clocote alteori nu, depinde cum am chef.
Daca doriti sa fie supa cruda incalziti-o pana la maxim 40 grade.
3) Se serveste cu paine integrala sau crutoane. Eu prefer sa o mananc asa, simpla.
Timp de preparare:
10 min
Surse pentru ingrediente in Timisoara:
Lista completa de ingrediente si de unde le puteti procura aici
Costuri :
27.09.2015