Ciorba de fasole verde pastai (reteta de familie)

Ciorba de fasole verde pastai (reteta de familie)

Ciorba de fasole verde cu smantana din caju
Ciorba de fasole verde cu smantana din caju


                                                         Reteta de familie

E sezonul fasolei verzi, se gaseste la piata, cruda si delicioasa.
O ciorbita cu smantana de caju si frunze verzi ! Daa !


Ingrediente pentru 6-8 portii:

– 600 g fasole verde pastai (congelata sau proaspata)
– 200 ml passata di pomodoro( un bulion mai gros, italienesc), sau bulion de casa 300 ml , sau 3 rosii decojite taiate felii (rosiile se decojesc scufundandu-le 30 de secunde in apa clocotita)
– 1 jumatate ceapa sau 4 cepe verzi cu tot cu frunze, tocata
– 2 morcovi mici taiati cubulete
– 1/2 radacina mica de telina cubulete, trebuie sa fie cam aceeasi cantitate cu morcovii
– 1 ardei gras tocat
– ierburi proaspete: patrunjel sau leustean tocat
– 2 linguri ulei de masline, floarea soarelui sau canola
– sare iodata
– piper macinat

Optional, se poate face ingroseala din faina alba- 1lingura , 1 lingura ulei, 1lingurita  boia, 100 ml apa rece
 Servim cu smantana vegetala din  caju (preferata mea), sau smantina vegetala din comert
Reteta ptr smantina din caju: (o gasiti si  pe blog)
– 150 g nuci caju crude
– zeama de lamaie dupa gust
– apa plata – 200 ml
– 1 vf cutit sarePreparare:


1. Daca fasolea verde e proaspata o curatam si o spalam.
Daca e congelata , o decongelam si o spalam.

2. Punem apa la fiert . Cind fierbe , se  pun: ceapa, morcovul, rosia si ardeiul. Tot acum adaugam si o parte din sare si din ulei

Daca folosim fasole necongelata o adaugam si pe ea tot acum.

Daca folosim fasole congelata, foarte cruda sau care a fost oparita inainte de congelare o adaugam cand celelalte legume incep sa se inmoaie (cam cand sunt fierte pe jumatate). Cind toate legumele sint aproape fierte, adaugam passata, sau  bulionul sau pasata de rosii si optional, ingroseala de faina

3. In timp ce fierbe pregatim smantana vegetala din caju, reteta o gasiti aici

Daca folosim lapte de cocos: In ultimele 5-10 min pe foc adaugam conserva de lapte de cocos.

4. Cand e gata oprim focul si adaugam verdeturile tocate.
Mai adaugam ulei, sare si piper dupa gust.

5. Servim cu smantana vegetala de caju

Timp de preparare:


aprox 40 min – 1 ora

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa cu ingrediente aici

Sursa inspiratie: mami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *