Ingrediente pentru 4 persoane:
– 2 dovlecei mici, taiati rondele si apoi in 4
– 2-3 ardei galbeni sau rosii, tocati
– 1 ceapa medie sau 4 cepe verzi cu tot cu frunze, tocate
– 3 catei usturoi, tocati
– 2 rosii (sau echivalentul in rosii cherry), taiate cubulete; daca nu aveti rosii inlocuiti cu 1 cana mare de bulion gustos
– optional 1 morcov taiat rondele si apoi in 4
– o mana plina frunze verzi tocate: marar si patrunjel
– 1 lingura ulei de masline extra
– sare iodata
– piper proaspat macinat
Smantana vegetala din caju sau smantana vegetala din comert.
O recomand pe cea din caju facuta in casa, e mult mai gustoasa, mai sanatoasa si mai convenabila la pret:
– 25-30 nuci caju crude hidratate in prealabil (daca nu aveti hidratate puteti folosi din crude nehidratate)
– 2 linguri zeama de lamaie proaspata
– apa plata cat e nevoie
Se serveste cu:
Paine din faina integrala si smantana vegetala din caju.
Preparare:
1. Se soteaza in ulei: ceapa, ardeii si usturoiul timp de 5 min.
2. Se adauga dovlecelul si rosiile, se completeaza cu apa cat e necesar si se lasa la fiert pana e aproape gata.
Tot acum se adauga sare dupa gust.
3. Intre timp preparam smantana vegetala din caju. Reteta o gasiti aici
4. Cand e gata se opreste focul si se adauga frunzele verzi tocate marunt si piper dupa gust.
Tot dupa gust se mai poate mai adauga usturoi proaspat zdrobit sau sare daca e necesar.
Daca a iesit prea acra de la rosii adaugati 1 lingurita zahar brun.
5. Se serveste cu paine integrala si smantana vegetala din caju.
Se serveste cald decorat cu smantana si o felie de paine integrala. Se poate servi si rece de la frigider in zilele calde de vara – racoritor si absolut delicios.
Timp de preparare:
– 30 min
Variante:
Dovlecelul se poate inlocui cu fasole verde si mararul cu patrunjel.
Reteta pentru mancarea de fasole verde o gasiti aici.
Pur si simplu DELICIOS !!!