Cartofi piure vegani – mai multe variante

Cartofi piure vegani – mai multe variante




Ingrediente pentru 4 portii:

– 1 kg cartofi
 -apa in care au fiert cartofii
– 1 lg ulei masline sau orice ulei,  2 linguri de margarina, sau 100-200 ml lapte de soia neindulcit, lapte de orez neindulcit, sau orice lapte vegetal neindulcit 
– sare iodata

Aparatura si ustensile necesare:

Pt zdrobit cartofii: lingura de zdrobit cartofi.

Preparare:

1. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi.

2. Se acopera cu apa rece si se pun la fiert. Se adauga si 1 lingurita de sare.

3. Cand sunt fierti se scurg de apa, pastrand 1 cana din apa in care au fiert, si se paseaza.

Varianta 1: Se adauga laptele de soia cat e nevoie pentru a obtine consistenta dorita, uleiul si se sareaza dupa gust, daca mai e nevoie
Varianta 2: Se adauga margarina si apa pastrata cat e nevoie pentru a obtine consistenta dorita si se sareaza dupa gust, daca mai e nevoie.
Pentru cartofii piure e nevoie de un lichid (apa in care au fiert, lapte) si de ceva gras (ulei, margarina).
Se servesc calzi.

Rocket science 🙂

Timp de pregatire & preparare:


– 30 min

Variante:


Se pot bate cu mixerul daca va plac mai pufosi.






Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *