Healthy in a hurry 🙂 Si cat e de buuuuuuuuna, imediat mai fac o portie !
Ingrediente pentru 4 portii:
– paste integrale scurte 300 g – orice tip de paste scurte
– 150g/15 bucati rosii cherry taiate in 4
– 3 castraveti cornichon taiati cubulete
– 2-3 gogosari sau 2 ardei rosu cubulete mici
– 1 capatana ceapa mica sau 4 cepe verzi, tocata
– 100 g masline fara samburi taiate in 2, de preferat masline kalamata
– se mai poate adauga 1 conserva mica de boabe de fasole sau naut
++ la cantitati, cum va place 🙂
Dressing:
– 5 linguri ulei masline sau de canepa
– la alegere 1 lingurita otet balsamic sau 1 lingura zeama proaspata de lamaie (eu prefer sucul de lamaie, are gust mai fin)
– ierburi uscate en provence (busuioc, salvie, levantica, cimbru, oregano) sau italienesti (rozmarin, oregano, busuioc, usturoi uscat, ardei uscat)
– 1 canita busuioc proaspat tocat marunt
– piper negru macinat
– sare
Preparare:
1. Intai se taie ardeii si castravetii, se sareaza si se lasa sa stea 10 min asa sarati, sa devina moi si sa mai lase din apa. Apoi se taie pe rand si celelalte legume.
2. Se prepara dressingul amestecand toate ingredientele, greu proces 🙂 .
3. Se fierb pastele in apa cu sare, se scurg de apa in care au fiert si amesteca cu dressingul pentru a nu se lipi.
4. Se amesteca legumele si pastele si se lasa la frigider 10 min – 1 ora, sau la congelator 5-10 min. Daca legumele au fost reci si pastele s-au racit bine se poate consuma pe loc.
Timp de preparare:
– 30 min + racirea daca e necesar
Variante:
Se poate jongla cu diverse tipuri de legume.
Ceva similar este salata orientala cu cartofi, unde pastele se inlocuiesc cu cartofi cuburi fierti tare, restul ingredientelor sunt identice. Vezi reteta pe blog
Sursa de inspiratie: peta & reteta mea de salata orientala cu cartofi (ce nu am publicat-o inca pe blog, dar ii vine si ei randul)(actualizare: vezi reteta pe blog)