Ingrediente pentru 2 persoane:
– 0.5 kg fasole verde taiata fiarta (sau aceeasi cantitate de dovlecel taiat cuburi sau conopida rupta in bucatele)
Pt sos:
– 1 canita maioneza vegetala (preparata in casa dupa reteta de pe blog sau din comert)
– usturoi tocat 1-2 catei
– mustar jumatate lingurita
– sare
– piper
Pentru diversitate se poate adauga marar tocat marunt sau patrunjel tocat marunt.
Aparatura si ustensile necesare:
Pentru varianta tartinabila: robot de bucatarie cu lama S,
Preparare:
1. Legumele se fierb preferail pe abur pentru a pastra nutrientii.
2. Se prepara sosul amestecand ingredientele.
3.
Var1: Legumele scurse de apa se paseaza la blender si apoi se amesteca cu sosul;
Var2: legumele taiate bucatele se amesteca cu sosul;
Repede de preparat si gustos.
Timp de preparare:
– 30 min cu tot cu fiertul legumelor
Variante:
– fasole verde, sau
– dovlecel, sau
– conopida