Fasole verde scazuta (reteta de familie)

Fasole verde scazuta (reteta de familie)

Tocanita acrisoara, yumm yumm, in plin sezon al fasolei verzi.

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 1 kg fasole curatata si taiata in 2
– 1 ardei mare gras
– 1 ceapa uscata medie sau 4 cepe verzi
– 2-3 catei usturoi tocati
– 2-3 rosii mari taiate cubulete, daca nu aveti rosii inlocuiti cu 1 cana mare de bulion
– o mana frunze verzi tocate: patrunjel sau telina
– 1 lingura ulei de masline, canola sau floara soarelui
– sare iodata
– piper

Optional smantana vegetala de casa din nuci caju:
– 70g nuci caju
– 1 lingura zeama de lamaie
– apa cat e nevoie

Reteta o gasiti pe blog.
Puteti folosi si smantana vegetala din comert. Daca folositi smantana din comert s-ar putea sa nu fie acrisoara deci va fi nevoie sa mai adaugati putina zeama de lamaie dupa gust.

Se serveste cu:


Paine din faina integrala, cartofi piure sau natur, carnaciori vegani sau chiftelute vegetale.Daca doriti serviti cu smantana vegetala.


Preparare:

1. Ceapa, ardeiul si usturoiul se soteaza in ulei 5 min, pana ceapa se inmoaie.

2. Se adauga fasolea verde curatata si taiata si rosiile cubulete, se completeaza cu o canita apa si se lasa la fiert pana e aproape gata.3. Intre timp se prepara smantana vegetala mixand la blender nucile caju hidratate minim 4 ore cu zeama de lamaie si apa proaspata.

4. In ultimele 5 minute se adauga frunzele verzi.

5. La final se adauga sare si piper dupa gust.

Timp de preparare:


– 30 min + curatatul fasolei

Variante:


Fasolea se poate inlocui cu dovlecel, patrunjelul cu marar si iese o alta mancare.
Mancarea de dovlecel trebuie bine condimentata cu ierburi si piper.

Reteta pentru mancarea de dovlecel o gasiti pe blog.

Aceeasi reteta pregatita cu dovlecel (in locul fasolei verzi) si marar 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *