Niciun pate vegetal nu poate egala ceva facut in casa. Never ever, nici macar preferatul meu Alnatura de la DM nu il egaleaza, desi costa mai mult ca aurul :).
Ingrediente pentru 4 persoane:
– 2 cani de soia boabe nefiarta
– sare
– piper
– ceapa verde
– ulei de masline
– optional: tahini, sau condimente dupa gust: boia, cimbru, condimente en provence, condimente italienesti, etc.
Mie imi place cel mai mult pateul simplu, fara alte condimente.
Aparatura si ustensile necesare:
Robot de bucatarie cu lama S.
Preparare:
1. Soia se lasa peste noapte la inmuiat.
2. Urmatoarea zi se fierbe in apa rece cu sare, apa in care fierbe se schimba o data, la fel ca in cazul fasolei.
3. Cand e gata fiarta se scurge de apa si se paseaza la lama S, condimentand si sarand dupa gust.
Super delicioasa ! 🙂
Timp de preparare:
– 12 ore min hidratatea boabelor de soia
– 2 – 3 ore fiertul baobelor de soia
– 5 min prepararea