Paste cu sos pesto in 3 variante

Paste cu sos pesto in 3 variante

Paste integrale cu sos pesto din leurda, busuioc si avocado (var 3)
Paste cu sos pesto din busuioc, avocado si zeama de lamaie (var 1)
Paste  cu sos pesto  in trei variante :avocado, leurda sau tofu

Cateva versiuni de paste cu sos pesto ce le mancam foarte des atunci cand nu e criza de busuioc proaspat in oras. 100% vegane, si 100% delicioase 🙂 Gata cat ai zice porq !


Ingrediente pentru 2 persoane:

Varianta cu Avocado si Busuioc (var 1):
–  100g frunze de busuioc proapat
– 1 avocado mic
– 1-2 catei de usturoi 
– 1 lingura suc proaspat de lamaie
– 2 linguri ulei masline extra virgin
– 1/2 lingurita sare iodata
– 100 ml apa

Varianta cu Tofu si Busuioc (var 2):
– 100g frunze de busuioc proapat
– 100 g tofu simplu, scurs de apa
– 1-2 catei de usturoi 
– 1 lingura suc proaspat de lamaie
– 2 linguri ulei masline extra virgin si sare daca tofu nu este sarat
– 1/2 lingurita sare iodata
– 2 linguri muguri de pin
– 100 ml apa

Varianta cu Leurda, Busuioc si Avocado (var 3):
– 100g frunze de busuioc proapat
– 15 frunze mari de leurda
– 1 avocado mic
– 1 lingura suc proaspat de lamaie
– 2 linguri ulei masline extra virgin
– 1/2 lingurita sare
– 100 ml apa 



– 300g paste integrale sau convetionale, (preferabil spaghete)

Mod de preparare:

Busuiocul proaspat se poate cumpara in supermarketuri in ghiveci sau in caserola la frigidere.

Leurda am gasit la Billa si se gaseste in toate pietele primavara (incepand cu martie).

Aparatura  necesare:


Robot de bucatarie cu lama S

Preparare:

Reteta generala pentru toate variantele. Daca in descriere contine ingrediente ce nu apar listate mai sus in reteta aleasa, ignorati ingredientul respectiv (de exemplu pt pesto de leurda nu se folosesc muguri de pin).

1. Sosul se face la robotul de bucatarie cu lama S: toate ingrediente, mai putin frunzele (leurda si busuiocul)si mugurii de pin, se paseaza pana devin o crema fina.

2. Busuiocul, leurda si mugurii de pin se adauga la final si se mai proceseaza putin, cat sa se marunteasca fara a deveni pasta (aproximativ 20-30 de secunde la robotul meu).

3. La final se condimenteaza cu sare. Daca va place, completati cu mai mult usturoi .

4. Cand sosul e gata, fierbem si pastele in apa cu sare.

Pastele fierte se toarna in strecuratoare sa se scurga de apa, dar nu le scurgeti complet sa nu iasa prea uscate. Amestecati-le imediat cu sosul pesto, cat sunt inca fierbinti. Se servesc imediat.

Aceste paste risca sa iasa prea uscate, de ceea se lasa foarte putin la scurs. Daca ies prea uscate mai adugati putin din apa in care au fiert pastele.

Timp de preparare:


– 20 min 


Sos pesto din busuioc, muguri de pin si tofu
Leurda (sau usturoi salbatic)
Sos pesto din leurda, busuioc si avocado

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *