Fasole batuta din fasole mung
Ingrediente pentru 4 portii:
Rapida, daca fasolea e din conserva 🙂
Pt fasole:
– 1 conserva mare sau 800g de fasole boabe fiarta – (preferabil fasole alba)
– 1/2 ceapa uscata sau 4 buc ceapa verde cu tot cu frunze
– ulei de masline
– optional, 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
– 2 linguri apa plata
– sare iodata
– condimente:
– piper
– boia de ardei dulce
– boia de ardei iute
Pt sos de rosii, optional:
– pasta concentrata de rosii ( dupa gust)
– ceapa taiata marunt
– ulei de masline extravirgin
Aparatura si ustensile necesare:
Robot de bucatarie cu lama S, blender manual sau mixer.
Preparare:
1) Pt fasolea batuta:
Fasolea din conserva se scurge bine de apa.
Toate ingredientele se paseaza la lama S/mixer sau blender pana devin piure.
Se sareaza & condimenteaza dupa gust.
2) Pt sos: se caleste 2-3 min ceapa in ulei, dupa care se adauga pasta de tomate si se mai lasa 10 min pe foc.
Se pot folosi orice tip de leguminoasa: soia, orice tip de fasole sau naut, reteta e aceeasi; se poate condimenta dupa plac (pentru naut vezi variantele de hummus)
Timp de preparare:
– 10 min
Info nutritionale:
Leguminoasele, din care face parte si fasolea trebuie sa fie nelipsite de pe masa oricarui vegetarian/vegan 🙂
Alte leguminoase sunt: mazarea, nautul, lintea si soia.
Variante:
Pateu de fasole boabe cu usturoi aici
Sursa reteta: Oana Staicu, multumim! 🙂