Paste mexicane cu fasole si porumb

Paste mexicane cu fasole si porumb

Cele mai rapide paste.

Ingrediente pentru 3 persoane:

  • 1 conserva kidney beans (fasole rosie), scursa de apa
  • 1 conserva de porumb, scursa de apa
  • optional 1 ardei kapia rosu (eu prefer varainta fara ardei)
  • 1 ceapa sau 3 cepe verzi cu tot cu frunze tocate marunt
  • 350g paste de orice fel (spaghete merg fain), (pastele integrale nu merg asa bine pentru ca nu absorb sosul 
  • sare iodata (dupa gust)
  • ulei de masline extravirgin
  • frunze patrunjel tocat

Preparare:

1. Se fierb pastele in apa cu sare.
    Cand sunt gata fierte se scurg de apa intr-o sita si se da un jet rece de apa peste ele sa nu se lipeasca. 

2. Ceapa taiata solzisori se caleste putin in ulei, cat sa se inmoaie (aprox 5 minute);

3.  Porumbul ,fasolea ,patrunjelul maruntit si 50 ml apa, se adauga peste ceapa si se mai amesteca 2-3 min cat sa se incalzeasca;

4. Pastele  se adauga si ele in tigaie si se mai lasa inca un minut sa se incalzeasca si sa se imbibe cu sosul.
Daca e nevoie se mai completeaza cu apa ca sa nu fie prea uscate.

5. Se condimenteaza cu sare si ulei dupa gust.

Timp de preparare:

– 15 min




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *