Cele mai rapide paste.
Ingrediente pentru 3 persoane:
- 1 conserva kidney beans (fasole rosie), scursa de apa
- 1 conserva de porumb, scursa de apa
- optional 1 ardei kapia rosu (eu prefer varainta fara ardei)
- 1 ceapa sau 3 cepe verzi cu tot cu frunze tocate marunt
- 350g paste de orice fel (spaghete merg fain), (pastele integrale nu merg asa bine pentru ca nu absorb sosul
- sare iodata (dupa gust)
- ulei de masline extravirgin
- frunze patrunjel tocat
Preparare:
1. Se fierb pastele in apa cu sare.
Cand sunt gata fierte se scurg de apa intr-o sita si se da un jet rece de apa peste ele sa nu se lipeasca.
2. Ceapa taiata solzisori se caleste putin in ulei, cat sa se inmoaie (aprox 5 minute);
3. Porumbul ,fasolea ,patrunjelul maruntit si 50 ml apa, se adauga peste ceapa si se mai amesteca 2-3 min cat sa se incalzeasca;
4. Pastele se adauga si ele in tigaie si se mai lasa inca un minut sa se incalzeasca si sa se imbibe cu sosul.
Daca e nevoie se mai completeaza cu apa ca sa nu fie prea uscate.
5. Se condimenteaza cu sare si ulei dupa gust.
Timp de preparare:
– 15 min