O supa crema de-as avea, tare bine as manca!
Ingrediente pentru 6 portii
- 3-4 morcovi mari
- 3 cartofi mari
- 2 dovlecei mici fara coaja
- 1 ardei rosu gras mediu
- 1 deget pastarnac
- 1 deget radacina telina
- 1/4 ceapa, optional
- frunzele de la o legatura de patrunjel, tocate
- 2 litri de apa
- sare iodata dupa gust
- 2 linguri ulei de masline sau de canola
Ustensile necesare
Blender manual (de preferinta) sau vertical fix
Blender manual (de preferinta) sau vertical fix
Preparare
Varianta 1
Legumele cu exceptia cartofilor si a frunzelor de patrunjel, se taie rondle si cuburi se amesteca cu ulei si se dau la cuptor, la 180 de grade.
Cartofii se pun la fiert.
Cand legumele si cartofii sunt gata, legumele se adauga peste cartofi si peste apa in care au fiert si se lasa sa se raceasca putin. Dupa ce s-au racit un pic, se adauga frunzele de patrunjel si se paseaza direct in oala cu blenderul manual.
Adaugati sare dupa gust.
Se serveste cu crutoane.
Varianta 2
Toate legumele si uleiul, cu exceptia patrunelului, se pun la fiert. Cand sunt fierte se lasa putin la racit dupa care se paseaza impreuna cu patrunjelul direct in oala in care au fiert, cu blenderul manual.
Adaugati sare dupa gust.
Se serveste cu crutoane.
Informatii nutritionale
Carbohidrati 12 % / 100g