Bounty de casa

Bounty de casa

 
Ciocolata Bounty de casa, cu ciocolata facuta in casa
 


Ingrediente pentru 30 bucati:

Umplutura de cocos:
– 200g cocos ras
– 1 conserva lapte de cocos 400ml
– 6 linguri ulei de cocos topit la microunde
– indulcitor sirop de agave dupa gust
– 1 varf de cutit sare fina

Ciocolata:
Pe net se pot gasi multe retete de ciocolata de casa, unele folosesc doar ulei de cocos, altele o combinatie de ulei de cocos si unt de cacao.
– 200g unt de cacao topit la abur (alegeti unt de cacao certificat fair trade sau care provine din America Centrala sau de Sud)
– 10 linguri cacao neagra pudra
– indulcitor sirop raw de agave sau zahar brun pudra
Daca nu vrei sa faci ciocolata in casa poti folosi 4 tablete de ciocolata vegana – in aceasta varianta bomboanele vor iesi mult mai ieftine. In acest caz va trebui sa topesti pe abur tabletele de ciocolata.

Preparare:
Umplutura din cocos:
1) Laptele de cocos se amesteca cu restul ingredientelor pana se omogenizeaza.

2) Compozitia se intinde intr-un recipient patrat sau tava acoperita cu hartie de copt la grosimea ce dorim sa o aiba ciocolata si se pune la congelator pentru o ora.

3) Se taie in bucati de marimea ce ne-o dorim; umplutura congelata e foarte simplu de manevrat si nu se sfarama deloc cand o tai.

Ciocolata:
Daca ai ales tableta de ciocolata sau ciocolata menaj e super simplu: se topeste pe abur.

Pentru a prepara ciocolata de casa: untul de cacao se topeste pe abur, se amesteca cu pudra de cacao si indulcitor dupa gust. Ciocolata obtinuta trebuie sa aiba o textura mai groasa de crema, nu foarte lichida;

Se acopera in ciocolata bucatile de cocos una cate una si se intind pe o hartie cerata de copt.
Ciocolata topita se lipeste de farfurie nu doar de bucatile de cocos, asa ca am dat rand pe rand tot cate o latura a bucatilor de cocos, am lasat latura data sa se intareasca cateva minute si abia cand a fost gata intarita am intors-o pe alta latura si tot asa.

Timp de preparare:

– aproximativ o ora
Pret:

Ciocolata facuta in casa iese mult mai scumpa decat cea din comert.



 
 

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *