Ingrediente pentru 2 portii :
Cartofi la cuptor:
– 1 kg cartofi in coaja, spalati
– condimente en provence (rozmarin, cimbru, oregano)
– ulei de masline
– sare iodata
– piper macinat
Sosul de mustar:
– 2 linguri majoneza vegetala din comert sau maioneza vegana facuta in casa (reteta pe blog)
– 1 lingurita mustar
– 1 catel de usturoi zdrobit
– putina apa pt consistenta
Aparatura si ustensile necesare:
– Robot de bucatarie sau blender pt a prepara sosul (eu folosesc recipientul mic de 100 ml)
Preparare:
1) Cartofii se spala, se taie in 2 si se pun in tava acoperita cu hartie de copt. Daca sunt foarte mari taiati-i in 4.
Se ung cu ulei si se condimenteaza cu sare, piper si condimente.
2) Cuptorul se preincalzeste la 180 grade. Se lasa la cuptor 30-40 min pana sunt gata.
3) Sosul se prepara la blender amestecand toate ingredientele pana se obtine o crema fina.
4) Cartofii se servesc cu salata si sos.
Timp de preparare:
10 min + coptul
–