O combinatie ingenioasa de 2 retete, a la Zena.
Asa cum imi amintesc cartofii cu omleta facuti de bunica. Amintiri din copilarie, fara rau la stomac dupa masa si fara cruzime, minunat ! 🙂
Ingrediente pentru 2 persoane flamande:
Pt cartofii la cuptor:
– 1 kg cartofi curatati si taiati rondele sau in forma de semiluna
Pt omleta din tofu:
– 2 cutii tofu (aproximativ 500g) zdrobit cu mana (pt aceasta reteta merge bine tofu afumat)
– 1 ceapa mica
Pentru ambele :
– 2 linguri ulei de masline
– condimente la alegere
Mix de condimente la alegere, de exemplu:
– 1 lg turmeric
– 1 lgt curry
– 1 lg boia de ardei dulce clasica sau afumata
– piper macinat dupa gust
– 2/3 lingurita usturoi pudra sau 1-2 catei tocati de usturoi
– 1+1/2 lgt mix de ieruri la alegere (italiene sau mix pt gratar, orice premix preferati)
Puteti folosi orice combinatie de condimente doriti. E important sa includeti turmeric sau curry, boia de ardei, piper si usturoi. Restul e magie 🙂
Preparare:
1. Pregatim cartofii la cuptor:
Curatam cartofii si ii amestecam cu ulei si condimente din belsug.
Ii intindem intr-o tava de copt acoperita cu hartie de copt si ii dam 40 min la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Reteta de cartofi la cuptor pe larg o gasiti pe blog.
2. In timp ce cartofii se rumenesc preparam omleta simpla din tofu:
Calim ceapa 5 min intr-o lingura de ulei pana incepe sa se inmoaie, apoi adaugam toful zdrobit cu mana si aceleasi condimente ca pentru cartofi.
Mai lasam 10 min cat toful sa se fragezeasca.
Reteta de omleta din tofu mai pe larg o gasiti pe blog.
3. Cand ambele sunt gata le combinam si servim cald cu paine integrala si salata. Yumm
Timp de preparare:
– 30-50 min
Sursa de inspiratie: Zena