Cartofi la cuptor cu tofu si ardei

Cartofi la cuptor cu tofu si ardei



O mancare deosebita inspirata de Biofresh, usor de facut din numai cateva ingrediente.
In locul ardeiului puteti folosi orice legume aveti prin frigider sau gradina.

Se serveste cu o salata de cruditati si paine integrala, iar daca va place merge foarte bine un sos de caju cu usturoi.

Ingrediente pentru 4 portii :

– 1 kg cartofi albi taiati cubulete mici (sa se faca repede)
– 3 ardei taiati julien (gogosari, ardei, ce aveti)
– 1 lingura ulei de masline extra
– 1 lgt turmeric pudra
– 1 lgt mix de condimente uscate la alegere: en provence, mix pentru cartofi etc.. (in Italia am descoperit un mix foarte fain recomandat pentru omlete, dar merge foarte bine pe cartofi: nalba, urzica, balsam herb, ceapa, patrunjel, cimbru);
– sare iodata

Pentru tofu:
– 1/2 cutie tofu taiat cubulete (merge si o cutie intreaga)
– ulei rezistent la temperatura de prajire 160 grade (ulei extra de masline, ulei de canola sau ulei rafinat de floarea soarelui )
– condimente: piper, turmeric, oregano

Pentru servit:
– ceapa proaspata tocata
– verdeata pentru presarat deasupra, optional

Optional puteti servi cu un sos la alegere.  Preferatele mele sunt cele pe baza de caju.

Preparare:

1. Preincalziti cuptorul la 160 grade si setati-l in modul ventilatie.
Aceasta e o temperatura potrivita pentru uleiul de masline ce are punct de fum scazut, dar ne si ajuta sa nu ardem legumele, in special ardeii care se ard foarte repede.

2. Amestecati legumele cu uleiul, sarea si condimentele.

3. Acoperiti tava cu hartie de copt si turnati legumele. Adaugati o canita de apa.

4. Intr-o cratita mica pentru cuptor mixati tofu cubulete, uleiul si condimentele pentru tofu.

5. Dati legumele si tofu la cuptor.

Pentru legume vom folosi raftul din mijloc al cuptorului si vor fi necesare aproximativ 30 min sa fie gata. Verificati din cand in cand sa nu se arda.

Tofu va fi gata in aproximativ 5 min. Cand e gata scoateti-l din cuptor.

6. La servire adaugati cateva bucatele de tofu peste legume.
Decorati cu ceapa verde proaspata tocata marunt si optional cu putina verdeata tocata marunt.

Timp de preparare:

40 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa de ingrediente si de unde le puteti procura aici

Costuri:

17.10.2015

– 1 kg cartofi: 1,5 lei
– 3 ardei: 2 lei
– ulei, condimente, sare: 1 leu
– 1/2 cutie tofu: 3 lei
– 1 ceapa verde: 0,5 lei

Total: 8 lei / 4 portii

Inspiratie: Biofresh Timisoara


Cartofii si ardeii scosi din cuptor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *