Cartofi pârgăliți (reteta de familie)

Cartofi pârgăliți (reteta de familie)

Ia o pauza de la cartofii piure si incearca ceva nou, cartofii pârgăliți!

Ingrediente:

– 1 kg de cartofi

-1/2 ceapa de marime medie

-3 linguri ulei, sare, 1 lingurita boia de ardei

Mod de preparare:

  1. Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie bucatele.Se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Cind sint fierti se scurg de apa si se zdrobesc. Se mai adauga sare dupa gust.
  2. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pina devine sticloasa (3-4 minute). Se adauga boia de ardei si amestecul se toarna peste cartofi. Se amesteca bine cu lingura. Daca vreti sa fie mai moi, se poate adauga din apa in care au fiert cartofii sau lapte vegetal neindulcit.
  3. Acesat preparat merge bine cu salata de varza dulce (pe care o gasiti pe blog) si cu cirnaciori vegetali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *