Aceasta ciorba e foarte aromata si cu gust intens de ciuperci.
Ingrediente pentru 6 portii:
– 400 g ciuperci proaspete champignon
– 1 kg cartofi taiati cubulete
– 2 morcovi taiati cubulete
– 1/2 telina cubulete
– 1/2 pastranac cubulete
– 1 ceapa medie solzisori
– 2 rosii taiate felii (daca e iarna se pot folosi 100 ml bulion sau pasata di pomodoro)
– 1 ardei mic taiat marunt
– frunzele de la o legatura patrunjel tocate, leustean, sau telina
– ulei de masline masline, canola sau floarea soarelui
– condimente: sare iodata, piper, 1 lgt boia dulce,
– zeama proaspata de lamaie dupa gust
– 1 vf cutit sare
– blender 🙂
Blender vertical fix pentru smantana.
Preparare:
1. Ciupercile se spala, se curata, se taie felii.
2. Daca sunt ciuperci champignon se oparesc 5 min pentru a lasa din culoarea neagra.
Se pun deoparte pentru mai tarziu. Rolul acestui pas este de a elimina culoarea neagra, acest pas nu impacteaza gustul.
3. Legumele (mai putin cartoful, ciupercile si patrunjelul) se taie si se calesc 5-10 min cu o 2 linguri de ulei.
Se adauga boia dulce.
Daca folositi bulion,sau passata de rosii- 100 ml (aproximativ sau dupa gust) nu rosii proaspete (acesta se adauga pe la sfirsitul fierberii).5. Cand sunt aproape fierte se adauga cartofii cubulete si ciupercile si se mai lasa la fiert 5-10 min cat e necesar.
Se adauga patrunjelul maruntit, iar daca considerati necesar se mai poate completa cu ulei. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.7. Smantana se amesteca cu ciorba, la servire se decoreaza cu frunxe de patrunjel proaspat tocat
Timp de preparare:
– 1 ora