Stevia gatita seamana foarte bine la gust cu frunzele de vita de vie si da ciorbei un gust specific delicios. Mmmm, ce buna e ! 🙂
Ingrediente pentru 6 portii (4 litri supa):
- 1-2 legaturi mari stevie (se scoate vana mare din mijloc iar frunzele ce raman se taie bucati mai mari; o data taiata trebuie sa ajunga cat sa umple un bol de supa)
- 500 ml bulion de casa
- 3 litri apa plata (in functie de cate legume puneti)
- 5 linguri orez integral spalat in prealabil
- 1 ceapa mare tocata
- 1/2 ardei kapia sau gras tocat
- 2 morcovi tocati
- Doua radacini aromate, la alegere, tocate:
– 1/2 radacina telina mica
– 1 radacina pastarnac
– 1 radacina patrunjel
- frunze da la cateva fire de patrunjel tocate
- pentru acrit: 2 linguri zeama proaspat stoarsa de lamaie sau bors dupa gust
- 3-4 linguri ulei de masline extra (daca preferati alt ulei folositi-l pe acela, atata timp cat e potrivit pentru gatit)
- sare iodata
- piper dupa gust
Preparare:
1. Legumele se taie cubulete.
Frunzele de stevie se curata de vana groasa din mijloc si se taie bucati marisoare.
2. Calim ceapa in ulei aproximativ 2 min.
3. Adaugam orezul si legumele si mai lasam cateva minute pe foc mediu amestecand cand e necesar.
4. Adaugam restul de apa si lasam la fiert pana orezul e aproape fiert (aprox 20 min pentru orezul brun).
5. Adaugam si bulionul si mai lasam la fiert 5 min.
6. Adaugam si frunzele de stevie si mai lasam la foc mic aproximativ 2 min.
7. Cand e gata se opreste focul, se acreste cu zeama de lamaie, sareaza si pipereaza dupa gust.
Daca e necesar mai adaugati ulei.
Se adauga patrunjelul si se mai lasa sa stea acoperit inca cateva minute.
Timp necesar:
40 min
Surse pentru ingrediente in Timisoara:
Stevie se gaseste in piete: piata 700, piata volanta de la stadion.
O legatura mare costa 1 leu.
Sursa de inspiratie: Cristela Georgescu – reteta originala foloseste si alte verdeturi de sezon