Nmon nmon nmoooon, ciuperci cu curry & orez in stil indian, Diana style 🙂
Ciuperci Curry-Masala
Ingrediente:
– o ceapa tocata,
– ciupeci champignon (sau altele la alegere), feliate
– ulei de mazline sau canola
– pudra Madras curry,
– pudra garam masala, pudra chat masala, optional
– sare
– o ceapa tocata,
– ciupeci champignon (sau altele la alegere), feliate
– ulei de mazline sau canola
– pudra Madras curry,
– pudra garam masala, pudra chat masala, optional
– sare
Se calesc ciupercile. ceapa si mirodeniile pana ciupercile sunt facute.
Orezul
Ingrediente:
– o ceapa,
– o cana orez alb, sau integral
– mazare cruda,
– porumb boabe,
– ardei gras rosu taiat bucatele,
– sare,
– boia de ardei iute)
– boia de ardei dulce,
– oregano dupa gust,
– ulei de masline sau de canola
– o ceapa,
– o cana orez alb, sau integral
– mazare cruda,
– porumb boabe,
– ardei gras rosu taiat bucatele,
– sare,
– boia de ardei iute)
– boia de ardei dulce,
– oregano dupa gust,
– ulei de masline sau de canola
1. Se taie ceapa marunt si se caleste aproximativ 5 minute pana incepe sa se inmoaie, dupa care se adauga ciupercile si o canita de apa. Se lasa pe foc aproximativ 30 de minute, completand cu apa daca este necesar astfel incat sa nu se prajeasca.
2. Se adauga orezul si 3 cani de apa si se lasa sa fiarba pana creste bobul, apoi se adauga mazarea, porumbul, ardeiul si mirodeniile si se lasa sa fiarba pana scade apa.
Rocket science, right?! 😀