Ingrediente pentru 2 portii:
– 1 dovlecel mediu
– 3 linguri ulei de masline
– 1 catei de usturoi tocat
– 2 lingurite condimente uscate en provence (busuioc, oregano, rozmarin, salvie)
– jumatate lingurita sare
Preparare:
1. Dovleceul se taie rondele groase cat degetul mic. Daca dovlecelul e mai mare rondelele se taie in doua si se curata de samburi
2. Pregatiti marinada combinand uleiul, usturoiul si condimentele.
3. Se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt, ca in imagine, se ung cu sosul pregatit.
4. Se preincalzeste cuptorul la 140-160 grade. Se lasa la cuptor timp de 20-30 min.
Daca ii vreti mai crocanti puteti sa ii coaceti la 180 grade, dar cu atentie sa nu se arda sau sa devina prea uscati.
Timp de preparare & asteptare:
– 20-30 min
Variante:
Aceeasi reteta : ciuperci, cartofi rondele, vinete
Before
& after