Dovlecel sau fasole verde scazuta (reteta de familie)

Dovlecel sau fasole verde scazuta (reteta de familie)

Dovlecel scazut cu marar si patrunjel, si smantana vegetala de caju
Dovlecel scazut cu marar

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 2 dovlecei mici, taiati rondele si apoi in 4
– 2-3 ardei galbeni sau rosii, tocati
– 1 ceapa medie sau 4 cepe verzi cu tot cu frunze, tocate
– 3 catei usturoi, tocati
– 2 rosii (sau echivalentul in rosii cherry), taiate cubulete; daca nu aveti rosii inlocuiti cu 1 cana mare de bulion gustos
– optional 1 morcov taiat rondele si apoi in 4
– o mana plina frunze verzi tocate: marar si patrunjel
– 1 lingura ulei de masline extra
– sare iodata
– piper proaspat macinat

Smantana vegetala din caju sau smantana vegetala din comert.
O recomand pe cea din caju facuta in casa, e mult mai gustoasa, mai sanatoasa si mai convenabila la pret:
– 25-30 nuci caju crude hidratate in prealabil (daca nu aveti hidratate puteti folosi din crude nehidratate)
– 2 linguri zeama de lamaie proaspata
– apa plata cat e nevoie

Se serveste cu:

Paine din faina integrala si smantana vegetala din caju.

Preparare:

1. Se soteaza in ulei: ceapa, ardeii si usturoiul timp de 5 min.

2. Se adauga dovlecelul si rosiile, se completeaza cu apa cat e necesar si se lasa la fiert pana e aproape gata.
Tot acum se adauga sare dupa gust.

3. Intre timp preparam smantana vegetala din caju. Reteta o gasiti  aici

4. Cand e gata se opreste focul si se adauga frunzele verzi tocate marunt si piper dupa gust.

Tot dupa gust se mai poate mai adauga usturoi proaspat zdrobit sau sare daca e necesar.

Daca a iesit prea acra de la rosii adaugati 1 lingurita zahar brun.

5. Se serveste cu paine integrala si smantana vegetala din caju.

Se serveste cald decorat cu smantana si o felie de paine integrala. Se poate servi si rece de la frigider in zilele calde de vara – racoritor si absolut delicios.

Timp de preparare:

– 30 min

Variante:

Dovlecelul se poate inlocui cu fasole verde si mararul cu patrunjel.
Reteta pentru mancarea de fasole verde o gasiti aici.

Dovlecel scazut cu marar si patrunjel, si smantana vegetala de caju

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *