Tocanita acrisoara, yumm yumm, in plin sezon al fasolei verzi.
Ingrediente pentru 4 persoane:
– 1 kg fasole curatata si taiata in 2
– 1 ardei mare gras
– 1 ceapa uscata medie sau 4 cepe verzi
– 2-3 catei usturoi tocati
– 2-3 rosii mari taiate cubulete, daca nu aveti rosii inlocuiti cu 1 cana mare de bulion
– o mana frunze verzi tocate: patrunjel sau telina
– 1 lingura ulei de masline, canola sau floara soarelui
– sare iodata
– piper
Optional smantana vegetala de casa din nuci caju:
– 70g nuci caju
– 1 lingura zeama de lamaie
– apa cat e nevoie
Puteti folosi si smantana vegetala din comert. Daca folositi smantana din comert s-ar putea sa nu fie acrisoara deci va fi nevoie sa mai adaugati putina zeama de lamaie dupa gust.
Paine din faina integrala, cartofi piure sau natur, carnaciori vegani sau chiftelute vegetale.Daca doriti serviti cu smantana vegetala.
Preparare:
1. Ceapa, ardeiul si usturoiul se soteaza in ulei 5 min, pana ceapa se inmoaie.
4. In ultimele 5 minute se adauga frunzele verzi.
5. La final se adauga sare si piper dupa gust.
Timp de preparare:
– 30 min + curatatul fasolei
Variante:
Fasolea se poate inlocui cu dovlecel, patrunjelul cu marar si iese o alta mancare.
Mancarea de dovlecel trebuie bine condimentata cu ierburi si piper.
Reteta pentru mancarea de dovlecel o gasiti pe blog.