Merge super bine servit cu tortillas (se cumpara gata preparate la raionul de chipsuri), paine prajita sau chipsuri din legume facute in casa (legume taiate subtiri cu ustensila de curatat legume, unse cu ulei de canola sau ulei de floarea soarelui si prajite in cuptor la 200 C).
Guacamole se poate prepara in 2 feluri: cu bucati mai mari sau mai zdrobite, tip sos.
Ingrediente pentru 2 portii:
Guacamole cu rosii uscate in ulei
– 1 avocado foarte copt taiat cubulete
– 3 bucati rosii uscate in ulei taiate marunt (e ok sa ramana si uleiul de pe ele)
– 1 lingura mare ceapa rosie tocata
– 1 lingurita zeama proaspata de lamaie sau zeama de la 1 lime
– optionl 1/2 ardei iute curatat de samburi si taiat marunt
– optional pentru decor se pot folosi 1 lingurita frunze coriandru proaspat tocate
– sare iodata
– piper macinat
Guacamole cu rosii proaspete
– 1 avocado foarte copt taiat cubulete
– 1 rosie proaspata si foarte aromata, fara samburi taiata cubulete
– 1 lingura mare ceapa rosie tocata
– 1 lingurita zeama proaspata de lamaie sau zeama de la 1 lime
– optionl 1/2 ardei iute curatat de samburi si taiat marunt
– optional pentru decor se pot folosi 1 lingurita frunze coriandru proaspat tocate
– sare iodata
– piper macinat
Preparare:
1. Avocado se taie cubulete si se zdrobeste usor cu furculita.
Daca doriti guacamole tip sos, pasati mai tare avocado. Eu prefer prima varianta, mai “bucatos”.
2. Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca. Se sareaza dupa gust si se serveste imediat.
Timp de preparare:
– 5 min
Variante:
Rosiile uscate se pot inlocui cu o rosie proaspata curatata de samburi, taiata cubulete.
Surse pentru ingrediente in Timisoara:
aici
Sursa de inspiratie: Valencia, giallozafferano.it
A iesit foarte bunnnnnnn ! Eu am pus si putin ulei de masline 🙂