Ingrediente pentru 2 persoane:
O lingura de masura are 15 ml.
Cantitatile se ajusteaza dupa gust.
– 2 banane mari, bine coapte (sau 3 mici)
– indulcitor la alegere dupa gust: 2 linguri sirop de agave sau zahar brun pudra
– 1 cana mare fructe moi zmeura/capsuni/afine/mango/caise sau piersici decojite/etc.. proaspete sau congelate,
– optional putina zeama de lamaie proaspat stoarsa
– NU se adauga extra apa
Preparare:
1. Am pus toate ingredientele in blender si le-am pasat bine bine pana a rezultat o crema fina.
2. Congelarea:
Varianta 1 fara aparat pt inghetata : Se tine la congelator 2-3 ore. La 30 min – o ora de cand ai pus inghetata in congelator e bine sa o scoti si sa o amesteci bine bine pentru a preveni formarea cristalelor de gheata prea mari.
Se scoate din congelator si se tine la temperatura camerei 10 min inainte de a o consuma.
Varianta 2, cu aparat de facut inghetata : cu 24-48 ore inainte lasi vasul pentru inghetata in congelator & inghetata e gata in aprox 30 min de cand ai amestecat ingredientele
Timp de preparare:
– 5 min la blender, 3 ore la congelator
Cele 4 portii de inghetata vor costa in jur de 7 lei daca e preparata cu banana.
Variante:
– Banana, care are un gust mai puternic, se poate inlocui cu avocado al carui gust nu se va simti in inghetata.
– O alta varianta daca ai blender puternic: bananele decojite si feliate se pot congela inainte de a le amesteca la blender si inghetata e gata pe loc 🙂 Cel mult mai necesita o ora doua la frigider daca consideri ca e prea moale