Ingrediente pentru 4 portii:
– 1 varza medie (1.5kg) curatata de cotor, taiata
– 1 lingura ulei de masline
– 1 ardei rosu mic, tocat foarte marunt
– jumatate lingurita sare iodata
– condimente:
– 1 lgt turmeric pudra,
– 1 vf cutit piper proaspat macinat,
– 1 vf cutit boia de ardei dulce,
– 1/2 lgt ardei uscat,
– optional 1 vf cutit cimbru
– 300g paste fierte cu sare (preferabil taietei lungi lati sau mari patrati, de exemplu paccheri)
Preparare:
1. Ardeiul si ceapa impreuna cu condimentate se “calesc” in ulei si o cana de apa timp de 5 min pana incep sa se fragezeasca.
Se adauga varza tocata si se mai lasa 15-20 min pana e gata. Se sareaza dupa gust.
2. Separat se fierb pastele in apa cu sare. Cand sunt fierte se scurg de apa si se amesteca cu varza.
3. Daca mai e nevoie se sareaza si pipereaza dupa gust. Se servesc calde
Timp de preparare:
– 1 ora
Cost:
Octombrie 2015:
– 1,5kg varza 2.5 lei
– 1 cutie paste integrale Barilla 7 lei
– 1 ardei rosu mic 0,5 lei
– ulei de masline, sare, piper, condimente 1 leu
Total pentru 4 portii: 11 lei