Ingrediente pentru 2 portii:
– 3-4 ardei grasuti (taiati rondele sau patratele)
– 1 cutie tofu (simplu, afumat sau cu condimente), scurs de apa si presat sa elimine cat mai multa apa
– 4 cepe verzi sau 1 ceapa uscata, medie, tocata
– 1 catel de usturoi tocat
– condimente, minim o lingurita plina pt a aromatiza tofu:turmeric 1/2 lingurita, condimente italienesti 1 lingurita, paprika, sare
– mamaliguta : 4 masuri apa si 1 masura faina de malai care se toarna in ploaie in apa clocotita si se amesteca cu un tel continuu ptr a nu forma cocolosi
Preparare:
1. Ardeiul , ceapa, usturoiul si condimentele uscate se calesc in ulei timp de 5 min.
2. Se adauga tofu taiat cubulete si turmericul.
Se completeaza cu o canita de apa si se mai lasa 7-10 min la “calit”, completand cu putina apa daca e nevoie ca sa nu se arda. La final trebuie sa si ramana un pic de sos.
Cand sunt gata se opreste focul, se adauga frunzele verzi tocate, se lasa sa stea acoperit cateva minute si se sareaza dupa gust.
3. Separat se face mamaliga:
Se pune apa la fiert cu 1 lingurita sare . Cand fierbe apa se adauga in ,,ploaie,, faina de malai si se amesteca continuu cu un tel pentru a nu forma cocolosi, (asa nu se vor forma cocolosi, garantat 🙂 – solutie ingenioasa sugerata de Luciana, multumim Luciana! 🙂 viata in bucatarie nu va mai fi niciodata la fel ! 🙂 ) ; mamaliga e gata in doar cateva minute, cat e fierbinte are o consistenta mai moale; mamaliga fierbinte se toarna in boluri unde se lasa la racit, in 5 min se intareste si se poate servi
Timp de preparare:
30 min