Mic ghid de verdetzuri :)

Mic ghid de verdetzuri :)

Oregano

Salvie

Tarhon
Leurda (usturoi salbatic)

Stevie (se foloseste la supa, se gateste ca spanacul 
sau se foloseste ca foi pt sarmalutze)

Rucola (eng: rocket, arugula)

Macris (se pune in salate)

Urzici tinere de la piatza

Patrunjel si marar

Urmeaza: loboda, urzici, rozmarin, cimbru, busuioc, levantica , leustean, telina, stevie, macris, spanac, baby spanac, valeriana, arpagic, creson de gradina …..

Patrunjelul, mararul, leusteanul, telina le pastrez intr-un pahar cu apa in frigider; asa raman proaspete aprox 4-5 zile.

Verdeturile bine spalate si uscate se pot toca si pastra la congelator in pungi inchise ermetic – de exemplu patrunjelul si mararul.

Salata, leurda, rucola, busuioc, oregano etc – cele ce nu se pot pune in pahar cu apa – le tin intr-o punga inchisa in frigider, in partea de jos unde e mai rece; asa se pastreaza aprox 4-5 zile, unele verdeturi chiar mai mult. Daca verdeturile nu sunt umede cand le pui in punga trebuie pulverizate cu foarte putina apa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *