Paste delicioase, usoare la stomac si usor de preparat !
Ingrediente pt 4 portii:
- 1 legatura asparagus curatat cum voi descrie mai jos
- 300-500 g ciuperci spalate si taiate felii
- 3-4 rosii deshidratate in ulei, taiate felii mai marisoare (nu le omiteti, contin umami natural)
- 3 catei de usturoi zdrobit (romanesc, nu chinezesc)
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- sare iodata
- 1 pachet paste integrale linguine sau tagliatelle
Preparare:
1. Fierbem pastele al dente in apa cu sare. Le strecuram si pastram 2 cani din apa in care au fiert
2. Intr-o cratita antiaderenta la temperatura scazuta (flacara mica) calim usturoiul 2 min pana incepe sa emane aroma.
3. Adaugam ciupercile si 1 cana de apa din apa in care au fiert pastele sau apa plata de la robinet.
Lasam 20 min la fiert, pana ciupercile sunt facute, amestecand din cand in cand.
Daca e nevoie completam cu apa din apa.
4. Intre timp curatam asparagusul bucata cu bucata. Metoda de curatare e una universala:
Tinem asparagusul cu o mana de mijloc si cu cealalta aproape de capatul fara florescenta, de capatul unde a fost taiat. Indoim usor de capat pana pocneste. Aruncam partea ce s-a rupt deoarece e atoasa.
Varful cu florescenta se pastreaza. Taiem asparagusul in bucati de 3 cm.
5. Acum ca ciupercile sunt aproape gata adaugam in cratita rosiile deshidratate si asparagusul.
Completam cu apa daca e necesar. Intr-un final trebuie sa ramana putin sos in cratita.
Amestecam din cand in cand, iar cand asparagusul e facut oprim focul si amestecam cu pastele scurse de apa.
6. Saram si servim.
Sursa de inspiratie: Nava Atlas