Paste cu avocado si verdeata

Paste cu avocado si verdeata

Paste cu avocado, spanac crud si rosii uscate 
Paste cu avocado, spanac crud si rosii uscate

Ingrediente pentru 2 portii:

– 1 avocado copt curatat
– 2-3 catei de usturoi zdrobiti
– 2 cepe verzi sau 1/4 ceapa uscata tocata
– 1 canita frunze proaspete de busuioc
– 2-3 rosii uscate (in ulei sau in punga) sau o mana de rosii cherry proaspete taiate in doua
– o mana de frunze verzi la alegere: spanac baby, rucola, salata creata, valeriana
– 2 linguri ulei de masline extra
– daca aveti pe acasa ulei de canepa (si oricine ar trebui sa aiba acest ulei in casa) inlocuiti o lingurita din uleiul de masline cu ulei de canepa pentru omega 3 si omega 6
– piper proaspat macinat
– sare de himalaya

– pentru decorat parmezan vegetal:
     – 1 lingura drojdie de bere inactiva uscata
     – 1 lingura susan

– 250-300g paste integrale

Aparatura si ustensile necesare:


– robot cu lama S pentru pasat avocado si furnzele de busuioc

Preparare:

1) Taiati avocado in 2. Prima jumatate o taiati cubulete si o puneti deoparte, a doua jumatate o puneti in robotul cu lama S.

2) In robot mai adaugati uleiul, usturoiul si busuiocul si procesati pana devine o pasta nu foarte fina, sa fie doar un pic maruntit (1 minut la un robot standard).

3) Combinati pasta obtinuta cu avocado cubulete, sosul si ceapa tocata marunt.
    Adaugati piper si sare dupa gust.

4) Puneti pastele la fiert in apa cu sare.

5) Daca folositi rosii uscate: In apa care clocoteste adaugati rosiile uscate si lasati-le cateva minute sa se inmoaie.
    Dupa ce rosiile uscate s-au inmuiat taiati-le marunt si amestecati-le cu restul de sos.

6) Pastele fierte se scurg de apa in exces. Eu le scurg scurt fara sa le mai las la scurs in chiuveta, si le amestec imediat cu sosul.
Facem asta deoarece aceste paste pot iesi foarte uscate, daca mai e nevoie completati cu inca putina apa din apa in care au fiert pastele.

7) Se pune verdeata in farfurii. Peste se adauga pastele.
Se orneaza cu rosii cherry daca folosim rosii proaspete.
Se decoreaza cu parmezan vegetal, susan sau drojdie uscata.

O varianta alternativa este sa calim frunzele verzi (spanac, salata, rucola..etc) in apa cu ulei timp de 1 minut, cat sa inceapa sa se inmoaie.

Se servesc imediat cat sunt inca fierbinti.

Timp de preparare:

– 30 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa cu ingrediente aici

Costuri :

03.01.2015

– 1 avoado: 5 lei
– busuioc: 1 leu
– ulei, sare, piper, susan, drojdie uscata: 1 leu
– rosii uscate: 2 lei
– paste integrale 2 portii Barilla : 4 lei
– spanac baby 20g : 2 lei

Total: 15 lei / 2 portii

Variante:

In locul rosiilor uscate puteti adauga rosii chery proaspete.

Sursa de inspiratie: Biofresh


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *