Paste cu hribi, rosii cherry si smantana din caju

Paste cu hribi, rosii cherry si smantana din caju

Paste laudate de Lorena, Cristina, Luci si super laudate in special de mine, in sfarsit pe blog.
Cu dedicatie pentru Teo, sper sa-ti placa 🙂
PS: nu am incercat sa le fac cu alt tip de ciuperci, dar, hribii sunt foarte aromati si ei sunt secretul acestor paste.

Ingrediente pentru 2 persoane:

– 10-15 grame hribi deshidratati (am gasit la Auchan si la Lidl) sau 5 hribi proaspeti
– 20 rosii cherry taiate in doua
– 1 purcel de usturoi tocat, how crazy is that right? ca sa nu existe neintelegeri si purcei taiati marunt: 1 catzel de usturoi taiat marunt, that’s better ! morala: question everything, inclusiv bucatile de carnatz 🙂
– 1 ceapa mica mica taiata solzisori
– frunze de patrunjel taiate marunt, mai marunt ca in poza
– sare – jumatate de lingurita
– piper
– 3 linguri ulei masline
– un sfert de lingurita condimente italienesti (busuioc, usturoi, oregano, ardei uscat, ardei iute uscat)

– 3 linguri smantana vegetala, pentru smantana vegetala din caju: (reteta detaliata o gasiti pe blog)
                  – 10 nuci caju hidratate in apa intre 2 ore si peste noapte, scurse de apa
                  – 2-3 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
                  – 1/2 canita mica de cafea cu apa proaspata (sau cat e necesar sa proceseze blenderul)
                  – 1 vf cutit sare

            sau smantana vegetala din comert + 2-3 linguri zeama de lamaie. Daca folositi smantana din comert s-ar putea sa nu fie acrisoara deci va fi nevoie sa mai adaugati putina zeama de lamaie dupa gust.

– tagliatelle integrale fara ou, 300 – 350 g

Aparatura si ustensile necesare:

Blender vertical fix pentru smantana vegetala


Preparare:

1. Hribii deshidratati se lasa la inmuiat 30 min in 150 ml apa proaspata. Apa nu se arunca, o vom folosi mai departe la sos.
Hribii proaspeti / rehidratati se taie bucati mici.

2. Ceapa, usturoiul si condimentele uscate se calesc in 2 linguri ulei, timp de 5 minute. Apoi se adauga hribii si o canita de apa si se mai calesc 10-15 min, completand cu apa daca e nevoie – in cazul in care folosim hribi proaspeti. Daca folosim hribi uscati acestia se adauga o data cu ceapa si usturoiul.
La final se adauga smantana vegetala si se mai lasa 1 min pe foc amestecand in continuu.
Cand e gata sosul se opreste focul si se pune deoparte.

3. Separat se “calesc” timp de 5 min rosiile cherry taiate in doua in 1 lingura de ulei. Rosiile sunt gata cand s-au inmuiat, dar nu trebuie sa devina sos.

4. Pastele se fierb in apa cu sare, al dente. Cand sunt fierte se scurg de apa, eventual se trec sub un jet de apa rece si apoi se lasa la scurs.

5. Sosul cu hribi si rosiile cu tot cu zeama in care s-au “calit” se amesteca cu pastele si cu patrunjelul taiat marunt.

6. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Daca nu va place textura patrunjelului crud, acesta se poate prepara in tigaie impreuna cu rosiile.

Smantana vegana e extrem de potrivita pentru orice mancare care necesita smantana 🙂 :


O prepari amestecand toate ingredientele la blender pana devine o crema moale si delicioasa.

Timp de preparare:


30 min

Se pot folosi si alte ciuperci aromate (nu champignon deoarece nu au aroma puternica)

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *