Paste delicioase cu sos Alfredo (sos alb din caju si patrunjel proaspat)

Paste delicioase cu sos Alfredo (sos alb din caju si patrunjel proaspat)

Paste cremoase, satioase si usor de preparat. Si bineinteles delicioase

Ingrediente pentru 2 portii :

– 1 cana de masura nuci caju nehidratate, le vom lasa la hidratat 2-8 ore
– jumatate ceapa tocata
– 2 catei de usturoi tocati
– 1 lingura ulei de masline extravirgin
– 1 lingura zeama proaspata de lamaie
– 1 cana apa (200ml)
– un sfert de lingurita sare iodata
– piper proaspat macinat dupa gust

– frunzele de la cateva fire de patrunjel tocate marunt

– 250g paste integrale la alegere

Aparatura si ustensile necesare:


– blender vertical fix

Preparare:

1. Caliti in ulei ceapa tocata pana incepe sa se inmoaie. Adaugati usturoiul si mai lasati 1 min pe foc.

2. Mixati la blender cana de apa, nucile caju hidratate, ceapa & usturoiul calite, zeama de lamaie, sarea si piperul – mixati pana obtineti o crema fina.

3. Separat fierbeti pastele in apa cu sare. Cand sunt fierte scurgeti-le si amestecati-le imediat cu crema, cat sunt inca fierbinti.

4. Adaugati o parte din patrunjelul tocat. Decorati cu restul de patrunjel tocat si serviti imediat.

Timp de preparare:

10 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa de ingrediente si de unde le puteti procura aici

Costuri :

01.01.2016

– 1 cana nuci caju – 3 lei
– zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper – 1.5 lei
– patrunjel, ceapa, usturoi – 1 lei
– jumatate pachet paste integrale – 3.5 lei

Total: 9 lei / 2 portii delicioase de paste

Variante:


Puteti adauga ciuperci: varianta paste Stroganhoff cu ciuperci si sos alb

Sursa de inspiratie: chef Chloe


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *