Paste cremoase, satioase si usor de preparat. Si bineinteles delicioase
Ingrediente pentru 2 portii :
– 1 cana de masura nuci caju nehidratate, le vom lasa la hidratat 2-8 ore
– jumatate ceapa tocata
– 2 catei de usturoi tocati
– 1 lingura ulei de masline extravirgin
– 1 lingura zeama proaspata de lamaie
– 1 cana apa (200ml)
– un sfert de lingurita sare iodata
– piper proaspat macinat dupa gust
– frunzele de la cateva fire de patrunjel tocate marunt
– 250g paste integrale la alegere
Aparatura si ustensile necesare:
– blender vertical fix
Preparare:
1. Caliti in ulei ceapa tocata pana incepe sa se inmoaie. Adaugati usturoiul si mai lasati 1 min pe foc.
2. Mixati la blender cana de apa, nucile caju hidratate, ceapa & usturoiul calite, zeama de lamaie, sarea si piperul – mixati pana obtineti o crema fina.
3. Separat fierbeti pastele in apa cu sare. Cand sunt fierte scurgeti-le si amestecati-le imediat cu crema, cat sunt inca fierbinti.
4. Adaugati o parte din patrunjelul tocat. Decorati cu restul de patrunjel tocat si serviti imediat.
Timp de preparare:
10 min
Surse pentru ingrediente in Timisoara:
Lista completa de ingrediente si de unde le puteti procura aici
Costuri :
01.01.2016
– 1 cana nuci caju – 3 lei
– zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper – 1.5 lei
– patrunjel, ceapa, usturoi – 1 lei
– jumatate pachet paste integrale – 3.5 lei
Total: 9 lei / 2 portii delicioase de paste
Variante:
Puteti adauga ciuperci: varianta paste Stroganhoff cu ciuperci si sos alb
Sursa de inspiratie: chef Chloe