Super delicios.
Sosul poate fi servit si cu legume la cuptor.
Ingrediente pentru 2 persoane:
Pt sosul Alfredo:
– 2 canite nuci caju care au fost lasate la hidratat minim 4 ore
– zeama de la 1/2 lamaie
– 1-2 catei usturoi
– putina apa, pt consistenta sosului si pt a ajuta robotul de bucatarie
– 1/2 lingurita cimbru uscat
– cateva frunze de busuioc proaspat taiat marunt sau 1/2 lingurita busuioc uscat
– sare iodata
– piper
Pt pastele din dovlecei:
– 2 dovlecei mari
Pt marinat rosiile:
– putin ulei masline
– cimbru uscat
– busuioc proaspat sau uscat
– piper
– 5 rosii taiate felii
Extra ingrediente:
– 10 rosii cherry proaspete taiate in patru
Aparatura si ustensile necesare:
– blender vertical fix pt sos
Preparare:
1. Dovleceii se spiraleaza, se sareaza si se lasa sa stea 10 min la fragezit. Dupa care se storc cu mana.
2. Rosiile mari se marineaza la cuptorul dat la minim (pe hartie de copt) sau la dehidratator 2 ore sau mai mult => varianta raw
sau,
la cuptor la 180 C aprox 10 min, cat sa se marineze frumos si sa devina super aromate => varianta conventionala, dar super delicios si mai rapid :).
3. Sosul alfredo se pepara amestecand toate ingredientele pentru sos la robotul de bucatarie cu lama S.
4. Se amesteca toate si se servesc imediat cat rosiile sunt inca calde. Yummy.
Timp de preparare:
– 1 ora sau 3 ore daca marinezi rosiile la temperatura minima
Sursa: The Rawtarian