Paste puttanesca

Paste puttanesca

Ingrediente pentru 4 portii:

– 250g paste integrale (tagliatelle sau spaghete)

– 200 g masline kalamata sau negre fara samburi taiate rondele
– 1 ceapa tocata
– 2 catei de usturoi tocati
– 2 linguri capere murate, lasate sa stea 10 min in apa curata si apoi scurse
– 1 ardei rosu tocat

– 1 ardei iute tocat optional
– la alegere pentru sosul de rosii:
      bulion (1 sticla de 750 ml),
      passata di pomodoro (1 sticla de 750 ml) sau
      rosii proaspete taiate cubulete (1 kg)

– condimente proaspete: busuioc si oregano (oregano optional)
– 2 linguri condimente uscate italienesti pt paste (oregano, busuioc, rozmarin, fulgi de usturoi, fulgi de ardei)

– 2 lingura ulei masline
– sare iodata
– piper

Preparare:

1. Fierbem pastele in apa cu sare. Cand sunt gata le trecem sub un jet de apa rece si le punem deoparte.

2. Se calesc in ulei timp de 5 min: condimentele uscate, ceapa, ardeiul si usturoiul

3. Se adauga rosiile si se lasa la fiert 10 min (bulion sau pasata) sau 15-20 min (rosii proaspete)

4. Se adauga caperele si maslinele, si se mai lasa 5 min pe foc

5. Se opreste focul, se adauga condimentele proaspete tocate si se lasa sa stea 2 min cu capacul pus.

6. Se amesteca sosul si pastele. Se servesc calde decorate cu verdeturi proaspete tocate marunt.

Timp de preparare:


– 30 min

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *