Ingrediente pentru 4 portii:
– 500 g ciuperci pleurotus sau alte ciuperci aromate (merge si cu champignon, eu prefer ciupercile mai aromate)
– 3 linguri de nuci, migdale sau seminte de floarea soarelui decojite
– optional 1 cana de fasole alba boabe fiarta – va face pateul mai cremos
– 1 ceapa medie taiata
– 1 catel de usturoi taiat marunt
– 1 sfert de legatura de patrunjel frunze
– 1 lingura ulei de masline extra
– optional 1 lingurita zeama de lamaie (optional)
– sare iodata
– piper
Aparatura si ustensile necesare:
Robot de bucatarie cu lama S sau un blender foarte puternic
Preparare:
1. Ciupercile se fierb in apa fara sare (10-20 min, cat e nevoie)
2. Se scurg de apa si optional se calesc impreuna cu ceapa in o lingura de ulei timp de 5 min, cat sa se rumeneasca putin.
3. Nucile, semintele de floarea soarelui sau migdalele se coc la cuptor timp de 5 min la 160 grade, in cuptorul preincalzit. Atentie sa nu se arda, trebuie doar sa se rumeneasca putin.
Samburii folositi nu vor da gust intens pastei finale, sunt folosite mai mult pentru a face pasta mai cremoasa.
4. Totul se proceseaza la lama S a robotului de bucatarie pana capata consistenta dorita.
5. Sarea se adauga la final dupa gust
Timp de preparare:
– 30 min
Sursa de inspiratie: internetul
Group recipes: walnut and mushroom
C’est la vegan: walnut and mushroom
Confident cook: walnut and mushroom
Tasty kitchen: easy mushroom pate (no walnuts)