Nu stiu altii cum sunt, dar eu numai cum ma uit la poze cu fasole batuta cu usturoi ma apuca foamea.
Nu am cuvinte sa descriu cat e de delicios pateul din fasole.
Poate fi folosit pentru bruschete, senviciuri sau platouri fancy, nu cred ca exista roman sa nu ramana profund impresionat.
Ingrediente pentru 4 portii:
– 1 conserva mare fasole boabe alba scursa de apa (500g)
– 2 catei de usturoi
– 2 linguri ulei de masline extra
– 2 linguri apa plata proaspata (daca e necesar pt coonsistenta)
– 1 lingura suc proaspat de lamaie
– 1/2 lingurita cimbru uscat
– optional (o alt avarianta de pateu) adaugati o lingurita de boia de ardei dulce
– piper
– sare iodata
Aparatura si ustensile necesare:
Robot de bucatarie cu lama S, sau mixer.
Preparare:
1. Toate ingredientele se proceseaza la robot sau la mixer pana devin o pasta fina
2. Se decoreaza cu ulei de masline si piper. Se servesc cu paine integrala si salata sau muraturi.
Timp de preparare:
5 min
Surse pentru ingrediente in Timisoara:
Lista completa cu ingrediente aici
Costuri :
Aproximativ 5 lei/4 portii daca folosesti conserva de fasole gata fiarta;
Undeva pe la 2 lei/4 portii daca fierbi boabele de fasole in casa.
Variante:
Varianta de fasole batuta rapida cu ceapa aici
Sursa de inspiratie: Chloe