Pate de fasole uscata a la Oana

Pate de fasole uscata a la Oana

                                                        Fasole batuta din fasole mung

Ingrediente pentru 4 portii:


Rapida, daca fasolea e din conserva 🙂

Pt fasole:
– 1 conserva mare sau 800g de fasole boabe fiarta – (preferabil fasole alba)
– 1/2 ceapa uscata sau 4 buc ceapa verde cu tot cu frunze
– ulei de masline
– optional, 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
– 2 linguri apa plata
– sare iodata
– condimente:
        – piper
        – boia de ardei dulce
        – boia de ardei iute 

Pt sos de rosii, optional:
– pasta concentrata de rosii ( dupa gust)
– ceapa taiata marunt
– ulei de masline extravirgin

Aparatura si ustensile necesare:

Robot de bucatarie cu lama S, blender manual sau mixer.

Preparare:

1) Pt fasolea batuta:
     Fasolea din conserva se scurge bine de apa.
     Toate ingredientele se paseaza la lama S/mixer sau blender pana devin piure.
     Se sareaza & condimenteaza dupa gust.

2) Pt sos: se caleste 2-3 min ceapa in ulei, dupa care se adauga pasta de tomate si se mai lasa 10 min pe foc.

Se pot folosi orice tip de leguminoasa: soia, orice tip de fasole sau naut, reteta e aceeasi; se poate condimenta dupa plac (pentru naut vezi variantele de hummus)

Timp de preparare:


– 10 min


Info nutritionale:

Leguminoasele, din care face parte si fasolea trebuie sa fie nelipsite de pe masa oricarui vegetarian/vegan 🙂
Alte leguminoase sunt: mazarea, nautul, lintea si soia.

Variante:


Pateu de fasole boabe cu usturoi aici


Sursa reteta: Oana Staicu, multumim! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *