Ingrediente pentru 2 persoane:
– 1 conserva mica naut fiert si scurs de apa
– 1 castravete fabio sau vreo 3 castraveti cornichon
– 1 ardei gras rosu mic
– 1 ramura mica telina apio
– 2-3 cepe verzi
– 1 catel mic de usturoi zdrobit
– 1/4 lingurita sare iodata, sau dupa gust
Se face un sos gros cu muuuuuuult calciu din (aka maioneza din susan a la Ale, una din versiuni 🙂 ):
– 4 linguri susan bine rasnitat
– 2 linguri apa
– 2 linguri zeama de lamaie
– 2 lingurite ulei maslie sau de susan
– 1 vf de cutit piper negru macinat
– 1 lingurita mustar optional (merita incercat si cu mustar, si fara)
– (sarea s-a adaugat deja peste legume & naut)
– (usturoiul s-a adaugat deja)
Alternativ puteti cumpara maioneza vegetala din comert
Aparatura si ustensile necesare:
Blender vertical fix sau robot de bucatarie cu lama S pentru maioneza
Rasnita de cafea daca nu aveti lama S.
Susanul nu trebuie sa fie excesiv de amar, daca e foarte amar e posibil sa fie rancezit. In mod normal susanul e putin amarui.
1. Legumele se taie maruntzel. Lasam castravetele si ardeiul sa stea acoperiti cu sare 10 min dupa care se stoarc de apa.
2. Sosul: susanul se rasniteaza si se amesteca la blender sau robotul de bucatarie cu lama S bine bine.
Timp de preparare:
– 15 min
Sursa de inspiratie: Angela Liddon – Oh She Glows