Deși nu se anunță, această rețetă e absolut delicioasă. rapid de preparat si foarte versatilă.
Se poate servi ca garnitură, ca aperitiv sau ca fel principal alături de o ganitură la alegere cum ar fi mamaligutza sau paste scurte.
Încercați aceeași rețetă cu varză kale, frunze de ștevie, frunze de ridichi sau alte frunze verzi.
Ingrediente pentru 2 portii:
- 500g spanac proaspat, preferabil baby
- 2 catei marisori de usturoi (optional), zdrobiti sau tocati foarte marunt, sau usturoi si ghimbir ras (optional)
- 1/2 lingura fulgi de ardei
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1/4 lingurita sare iodata
- optional susan pentru decor
Aparatura si ustensile necesare:
- Tigaie teflonata lata si adanca
- Presa pt usturoi
Preparare:
1. Spalati spanacul si scurgeti-l de apa.
2. Caliti in ulei usturoiul zdrobit si fulgii de ardei timp de 1-2 min.
3. Adaugati spanacul si sarea. Lasati-l pe foc cat sa se inmoaie, aproximativ 5 min, amestecand cu grija cand e nevoie.
Nu il gatiti excesiv, doar cat sa se inmoaie si sa isi pastreze culoarea verde intens.
4. Decorati cu susan si serviti imediat ca garnitura sau gustare. Absolut delicios.
Timp de preparare:
10 min cu tot cu spalatul spanacului
Costuri :
18.01.2017
500g spanac de la piata 7 lei
usturoi, ulei, sare, fulgi ardei 1 leu
Total: 8 lei pentru 2 portii
Variante:
Se poata adauga si ghimbir ras o data cu usturoiul.
Încercați aceeași rețetă cu varză kale, frunze de ștevie, sau alte frunze verzi.