Ingrediente pentru 4 portii:
– 1 brocoli mare (rupt bucatele, cu tot cu tulpina)
– 1 radacina de telina medie (taiata cuburi mici)
– ulei masline extra
– piper
– sare
– pentru extra aroma: 1 lgt amestec natural de condimente pentru ciorba Sanovita
– apa aprox 1.5 litri
– optional: 2 linguri smantana vegetala din comert, sau preparata in casa (pentru smantana de caju reteta aici), sau 100 ml lapte de soia neindulcit
– blender
Preparare:1. Legumele si condimentele uscate pentru ciorba se pun la fiert in apa proaspata – nu e nevoie de mai mult de 10 minute.
2. Cand sunt fierte se opreste focul si se lasa 5-10 min la racit.
Legumele cu o parte din apa in care au fiert se paseaza la blender.
Adaugati doar o parte din zeama pentru inceput, si apoi completati pentru a obtine consistenta dorita.
Daca aveti blender manual si mai simplu: preparati supa direct in oala in care ati fiert-o. Nici nu mai e nevoie sa o lasati la racit.
3. Adaugati smantana/laptele vegetal si mai procesati la blender cateva secunde sa se omogenizeze.
4. Condimentati cu piper si sare dupa gust.
5. Inainte de a servi reincalziti daca e necesar.
Decorati cu uleiul de masline.
Timp de preparare:
– 30 min
Surse pentru ingrediente in Timisoara:
Info aici
Sursa de inspiratie: Carmen Sipos 🙂 Gracias Carmen !