Ingrediente pentru 4 persoane:
– 1 kg dovleac placintar (copt si dulce), taiat cubulete mai mari
– 2 morcovi mari, rondele
– 1 ardei gras, rosu, felii
– 1 ceapa medie, tocata
– sare iodata
– piper proaspat macinat
– 2 linguri ulei masline extra virgin
– 50 g caju, ptr smantana vegetala din caju de casa (reteta pe blog) sau smantana vegetala din comert. Daca folositi smantana din comert s-ar putea sa nu fie acrisoara deci va fi nevoie sa mai adaugati putina zeama de lamaie dupa gust.
Aparatura si ustensile necesare:
Blender vertical fix sau manual pentru a pasa supa.
Preparare:
1. Legumele se taie cuburi si cubulete (dovleacul cubulete mai mari pt ca fierbe mai repede)
2. Legumele se pun la fiert in apa
Se lasa la fiert la foc mic timp de aprox 10-15 min. Nu necesita fierbere mai mult de 10-15 min, dovleacul se inmoaie imediat.
3. Cand sunt fierte se opreste focul si se lasa la racit .
Dupa ce s-a racit ,se paseaza in blender/mixer, adaugand apa daca mai e necesar, pentru a obtine consistenta dorita.
4. Se adauga sare, piper si se reincalzeste putin la foc.
La final adaugam uleiul de masline.
5. Servim decorat cu smantana vegetala si ulei de masline.
– 30 min (fara timpul de racire)
Info nutritionale:
Dovleacul are continut mare de vitamina A (betacaroten), este bogat in fibre, hipocaloric, contine o gramada de nutrienti, vitamine, minerale pe care nu o sa le insir aici (e de retinut insa ca, contine o cantitate foarte mare de fier).
Legumele de culoare portocalie au rol protector impotriva cancerului.
Cum dovleacul este inca in sezon, hai sa ne bucuram de el 🙂
Sursa
Laura Cosoi https://lauracosoi.ro/supa-crema-de-dovleac-cu-cardamon-si-nucsoara/