Supa crema de leurda si urzici

Supa crema de leurda si urzici

Supa crema cu leurda si urzici
Supa crema cu leurda si urzici

Ingrediente pentru 2 portii :

  • 50 g leurda (aprox 1 legatura) – usturoi salbatic pentru cine nu l-a mai folosit
  • 50 g urzici  (aprox 1 legatura) curatate si spalate
  • 2 linguri ulei masline extravirgin
  • sare iodata
  • piper macinat
  • 500 ml apa plata

Legumele pentru baza supei:

  • 2 cartofi taiati cubulete mici (vor face supa cremoasa)
  • 1 morcov taiat cubulete mici
  • 1/3 ardei rosu taiat cubulete mici
  • 1/2 ceapa mica tocata (cam o lingura cu varf de ceapa tocata)
  • 1/2 radacina mica de pastranac sau 1/2 telina mica taiata marunt

Optional se poate servi cu smantana vegetala din caju.

Aparatura si ustensile necesare:


– blender manual sau vertical pentru a pasa supa
– blender vertical fix pt smantana de caju

Preparare:

1. Legumele pt baza supei, taiate marunt, se pun la fiert in apa cu putina sare.
    Le lasam pe foc pana sunt fierte (daca le-am taiat marunt si sunt crude 5 min sunt suficiente).

2. Intre timp daca doriti puteti prepara smantana vegetala din caju dupa urmatoarea reteta.

3. Continuam cu supa: Adaugam urzicile si leurda in supa de legume inca fierbinte. Amestecam bine astfel incat urzicile si leurda sa fie acoperite de supa fierbinte si sa se inmoaie.

4. Lasam 2 min la racit dupa care pasam la blender.
    Daca aveti blender manual folositi-l pe acesta. E mult mai comod sa pasezi supa direct in oala si nici nu murdaresti atatea vase.

5. Adaugam sare si piper dupa gust.

6. Servim decorat cu ulei de masline si optional smantana vegetala din caju.
    Eu o prefer mai simpla si mai usoara, fara smantana vegetala.

Timp de preparare:

20 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa cu ingrediente aici
Leurda si urzici se gasesc in piete: piata volanta de la stadion, piata 700

Costuri :

16.03.2015

– 1 legatura leurda de la piata => 1 leu
– 1 legatura urzici de la piata => 1 leu
– 2 cartofi, 1 morcov, 1/3 ardei, 1 ceapa mica => 2 lei
– condimente, sare si ulei de masline => ~2 lei
– nuci caju => 1 leu

Total: 7 lei / 2 portii => 3.5 lei / portie

Variante:


In loc de leurda si urzica se poate folosi spanac.
Supa se poate face numai din leurda, sau numai din urzica, dupa gust.
Daca nu folositi leurda puteti adauga la final 1 catel de usturoi zdrobit.


Sursa de inspiratie: larevista.ro si Biofresh

urzici tinere de la piata


One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *