Supa de rosii Salmorejo cordobez (a la Luciana)

Supa de rosii Salmorejo cordobez (a la Luciana)

Salmorejo cordobez by Luciana

O reteta simpla si gustoasa de supa cruda de vara culeasa din Malaga de catre Lucianaaaaa. Oleeeeee!

Reteta e spusa tocmai cu vorbele ei.
Traducerea si editarea: Alexandra si cei 4 porci frumosi si grasosi Bobi, Herz, Avocado si Vanata.

Aceasta supa aduce un pic a supa Gazpacho, insa spre deosebire de Gazpacho, Salmorejo e foarte cremoasa si mai satioasa.

Ingrediente pentru 6 portii :

– 1 kg rosii gustoase
– 200 gr paine faramitata (noi am folosit paine integrala proaspata)
– 100 ml ulei de masline extravirgin – sau dupa gust
– un catel usturoi
– 1 lingurita sare (sau dupa gust)
– zeama de lamaie dupa gust

Pentru servit la alegere:
– avocado cuburi
– castravete cuburi
– crutoane de paine
– nachos / tortilla
– chipsuri

Variante:


Ca extra ingrediente poti adauga un castravete mic si jumatate ceapa (eu tot timpul adaug, dar nu mai e Salmorejo original atunci). “Nu mai e Salmorejo, e magie”, zise Bobitza si mai lua o gura de fan.

Pentru extra nutrienti poti adauga si un avocado (nu e in reteta).

Aparatura si ustensile necesare:


Se prepara in blender sau robot de bucatarie. Cred ca e mai usor in robotul de bucatarie

Preparare:

1. Se proceseaza toate ingredientele:

Daca prepari in blender e mai usor sa pui intai painea faramitata, uleiul si usturoiul si sa le blendui pe astea intai, dupa care adaugi restul.

Procesezi in robot sau blender pana ajunge la o consistenta cremoasa (undeva intre 3 si 5 min)

Daca consistenta pare prea groasa poti adauga putina apa.

2. Se lasa la frigider sa se raceasca 30 min – 1 ora, cat ai rabdare.

3. Se mananca RECE cu crutoane de paine/ chipsuri / cartofi prajiti deasupra. Poti sa o mananci si cu cuburi de castravete in loc de paine ca sa fie mai light.

Sursa de inspiratie:

Espana y los espanoles


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *