Timisoreni, le gasiti in fiecare miercuri si sambata la piatza volanta de langa stadion.Cautati cu atentie si alegeti-le pe cele mai neuniforme, mai mancate da gaze si gongi, cele mai sanatoase si gustoase.
Timea, iti vom fi vesnic recunoscatori pentru aceasta reteta minunata 🙂
Ingrediente pentru 2 portii:
– 1 kg rosii duuuulci si zemoase
– 1 ardei mai mic
– frunze de patrunjel de la 3-5 fire mai mari, dupa gust
– jumatate de ceapa medie
– 1 catzel de usturoi tocat
– 2 buc castravete cornichon sau jumatate de dovlecel (cu dovlecel iese mai cremos, eu prefer cu castravete dar e super buna si cu dovlecel – dovlecelul nu schimba gustul)
– 2 lingurite ulei de masline pt final
– sare iodata dupa gust
Legumele trebuie sa fie, preferabil, reci de la frigider.
Supa se consuma rece.
Aparatura si ustensile necesare:
Blender vertical fix sau robot cu lama S.
Preparare:
Se adauga rosiile cubulete si se mai paseaza putin, avand grija sa nu le pasam prea tare, supa trebuie sa fie mai carnoasa.
2. La final se sareaza dupa gust.
3. Supa gata preparata se lasa macar 30 min la frigider, preferabil 1 ora sa se imbine aromele.
Noi, in majoritatea timpului o mancam pe loc :))
4. La servire se decoreaza cu ulei de masline care ii va da un gust delicios, yum yuuuuuuuumi.
Timp de preparare:
– 10 min, optional cu asteptare intre 30 min – 1 ora
Sursa de inspiratie: muchas gracias Timea 🙂