Reteta clasica si delicioasa pentru ciuperci de orice fel: bureti, champignon, pleurotus etc..
Se serveste cu paine integrala, si/sau la alegere cu cartofi sau mamaliguta. Eu prefer sa o mananc simple, cu paine pentru a ma bucura de gustul delicios.
Ingrediente pentru 4 portii :
– 1 kg ciuperci proaspete (sau 2 cani ciuperci gata fierte) – champignon sau peurotus (se pot folosi orice fel de ciuperci sau bureti)
– 1 ardei gras tocat marunt
– 1 ceapa mai mare, tocata marunt
– frunzele de la 1 legatura de patrunjel, tocate
– 2- 3 linguri ulei de floarea soarelui, canola sau masline,
– sare iodata
– 1/2 lingurita boia de ardei dulce
Preparare:
1. Fierbeti ciupercile spalate si feliate in apa fara sare (altfel devin tari). Ciupercile champignon fierb in aproximativ 20 minute, iar pentru ciupercile pleurotus e nevoie de aproximativ 30 minute .
Daca ciupercile sunt congelate si gata fierte lasati-le la decongelat si spalati-le inainte de a le folosi. Mami are obiceiul de a congela buretii spalati si fierti.
3. Adaugati ciupercile fierte, 150 ml apa si mai lasati-le 10 min pe foc.
Urmariti-le sa nu se arda si amestecati din cand in cand daca e nevoie.
Spre final, cu aprox. 5 minute inainte de a opri focul, adaugati boia( obtional) si frunzele de patrunjel tocate
4. Opriti focul, sarati dupa gust .
5. Se serveste la alegere cu paine integrala, mamaliguta sau cartofi piure (mami mereu ii serveste cu cartofi piure).Se poate servi si cu paste.
Timp de preparare:
20 min
20 min timpul in care fierb ciupercile champignon sau 30 min pentru ciupercile pleurotus
Surse pentru ingrediente in Timisoara:
Lista completa de ingrediente si de unde le puteti procura aici
Sursa de inspiratie: mami